WAAROM, HOE, WANNEER EN MET WIE?

Een bruiloft in het buitenland

Voor velen een ultieme droom! Namelijk trouwen in het buitenland. Met jullie voeten in het zand, of uitkijkend op een Italiaanse wijngaard. Er zijn maar weinig bruidsparen die daadwerkelijk besluiten hun droom achterna te gaan. Zijn jullie nog niet 100% overtuigd? In deze blog zet ik de 10 voornaamste redenen om te kiezen voor een bruiloft in het buitenland voor jullie op een rijtje.

De 10 redenen om te kiezen voor een bruiloft in het buitenland

 • 1. Genieten van een uitermate intieme bruiloft

  Kiezen jullie voor een bruiloft in het buitenland, dan kies je vaak automatisch voor een intiemere bruiloft. Bij een buitenlandse bruiloft is het minder aannemelijk dat je onderscheid maakt in dag- en avondgasten. Alles gasten zijn gedurende jullie gehele bruiloft aanwezig. Om deze reden kiezen bruidsparen er meestal voor om alleen de allerbelangrijkste mensen uit te nodigen. Dit zijn ook, in bijna alle gevallen, de mensen die met liefde en plezier de reis te betalen om aanwezig te zijn op het moment dat jullie de liefde aan elkaar verklaren. Daarnaast biedt de intiemere setting jullie als bruidspaar gelijk de gelegenheid om met alle gasten één op één bij te praten.
 • 2. Verzekerd van mooi weer op jullie trouwdag

  Vaak hoor ik; ik vind alles goed, als de zon maar schijnt. Het hangt natuurlijk van jullie bestemming af, maar in het buitenland is de kans over het algemeen vele malen groter dat de zon ook daadwerkelijke schijnt. Net iets feestelijker wanneer de zon schijnt vinden de meeste bruidsparen. De kans is dan ook groter dat je niet met je jurk door de modder hoeft te banjeren als jullie nog wat mooie bruiloftsfoto's gaan schieten. Dromen jullie van een winterse bruiloft in de sneeuw? Ook dan raad ik jullie sterk aan een bruiloft in het buitenland te overwegen.
 • 3. Een bruiloft in het buitenland hoeft helemaal niet duurder te zijn

  Vaak wordt er gedacht dat een bruiloft in het buitenland gelijk heel prijzig is. Dat hoeft niet altijd het geval te zijn. Natuurlijk kunnen jullie de bruiloft zo gek en groot maken als jullie willen. Maar hier zit niet gelijk een duurder prijskaartje aan vast. Vaak nodig je namelijk minder mensen uit voor dit type bruiloft, waardoor je automatische minder kosten hebt tijdens het avondfeest of een diner.
 • 4. Vast in de richting van jullie huwelijksreis?

  Hebben jullie grootse plannen om na jullie bruiloft ook nog op huwelijksreis te gaan, dan is een bruiloft in het buitenland een ideale opstap. Zo kunnen jullie bijvoorbeeld nog wat langer in dezelfde stad of omgeving verblijven. Samen kunnen jullie dan nog nagenieten als alle gasten al lang en breed naar huis zijn. Zo kunnen jullie overwegen om nog rond te reizen in het land waar jullie getrouwd zijn, of vanuit daar verder te reizen. In het kader van 'nu we er toch zijn'.
 • 5. SLAAPFEESTJE! Iedereen kan blijven slapen

  Een volwassen slaapfeestje! Tijdens een bruiloft in het buitenland wordt in de meeste gevallen ook gekeken naar een locatie waar gezamenlijk overnacht kan worden. Dit kan op de trouwlocatie zelf zijn of een locatie in de buurt. Dit betekent misschien ook wel dat jullie feest tot in de kleine uurtjes door kan gaan, niemand hoeft immers de volgende ochtend vroeg uit bed. Voor de zwaardere drinkers onder jullie gezelschap nog een win-win situatie: de volgende ochtend staat er een overheerlijk, zwaar ontbijtje klaar.
 • 6. Een meerdaagse bruiloft behoort ook zeker tot de opties

  Als jullie één van de mooiste momenten van jullie leven voor ogen hebben, waarom dit dan beperken tot een dag? Jullie kunnen ook overwegen om het te verspreiden over een aantal dagen. Wanneer er getrouwd wordt in het buitenland is het zelfs heel logisch om de bruiloft over meerdere dagen te verspreiden. Gasten komen niet heel snel voor een dagje op en neer gevolgen. Dat is wel de uitgelezen kans om meerdere gezamenlijke activiteiten te organiseren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een welkomstborrel of barbecue of aan een overheerlijke tapas avond als jullie in Spanje trouwen. De dag na jullie bruiloft ben je nog in de gelegenheid om gezamenlijk te ontbijten en jullie meerdaagse bruiloft ook gezamenlijk af te sluiten. Alle gasten zijn volledig onthaast en hoeven ook niet direct terug naar de dagelijkse activiteiten.
 • 7. Jullie hebben een vrijbrief om het aantal gasten te beperken

  Hebben jullie moeite met het samenstellen van de gastenlijst? Wie krijgt wel een uitnodiging en wie niet? Natuurlijk hebben jullie het aantal gasten altijd nog zelf in de hand, maar een bruiloft in het buitenland geeft jullie wel de mogelijkheid om dit clubje zo beperkt mogelijk te houden. Vaak wordt er alleen gekeken naar de eerste kring die het dichtst bij het bruidspaar staat. Collega’s en verre familie hebben er in de meeste gevallen alle begrip voor dat ze geen uitnodiging hebben ontvangen. Zo delen jullie jullie bijzondere moment met alleen de mensen die echt dichtbij staan.
 • 8. (Zonnige) Trouwfoto’s die je voor altijd bij blijven

  Op een heuvel in Italië of met jullie voeten in het Spaanse zand. Beide kunnen een prachtig decor zijn voor jullie fotoshoot. Ook de blauwe luchten en de mooie uitzichten doen het gedurende de hele dag altijd goed op een foto.
  TIP: Wanneer jullie afreizen naar het buitenland zou mijn advies zijn om een fotograaf mee te nemen die jullie de gehele tijd zal volgen. Zo krijg je ongedwongen foto’s die de schoonheid van de omgeving en jullie liefdesreis weerspiegelen.
 • 9. Volledig in buitenlands thema? Ook dit is uiteraard mogelijk

  Zien jullie een thema bruiloft al helemaal voor je? Ook dit behoort gewoon tot de opties in het buitenland. Een buitenlandse locatie of traditie kan alleen maar een versterkende factor zijn voor jullie bruiloft. Wanneer jullie kiezen voor een bruiloft op een tropisch eiland krijg je het strandthema er bijna gratis en voor niks bij! Droom je eigenlijk van een bruiloft in de sneeuw dan laat je je gasten per sneeuwscooter vervoeren en wordt er bij de toast Glühwein of warme chocolademelk geserveerd.
 • 10. Een weddingplanner kan jullie helpen bij het regelen van jullie buitenlandse bruiloft!

  Zijn jullie na het lezen al wel overtuigd, maar kijken jullie op tegen alles om te regelen? Schakel dan een weddingplanner in. Dit kan jullie een hoop tijd, werk en stress besparen. Een weddingplanner neemt vaak verschillende rollen op zich zodat al jullie vrienden en familie kunnen genieten van een ontspannen bruiloft. Een Nederlandse weddingplanner is in de meeste gevallen een slimme keuze. Er wordt dan ten alle tijden Nederlands gesproken en kunnen jullie precies aangeven hoe jullie het het liefste zouden zien!

Yes we do en jullie bruiloft in het buitenland

Zijn jullie na het lezen van deze top tien volledig overtuigd van een bruiloft in het buitenland en zijn jullie benieuwd wat Yes we do voor jullie hierin kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. We plannen graag een brainstormsessie met jullie in om zo alle mogelijkheden door te nemen. Ook wanneer jullie denken dat jullie budget niet toereikend is, denken wij graag met jullie mee. Wie weet is er meer mogelijk dan jullie zelf denken. 

Wedding events

Logo-yeswedo-groen.png
Contactgegevens
 • Jan Teunisstraat 14, Oudenbosch
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • 085 301 92 21
 • Volg ons op Facebook
 • Volg ons op Instagram
 • Stel je vraag via Whatsapp