DE EERSTE STAPPEN NA JULLIE VERLOVING

Het is tijd voor het samenstellen van de gastenlijst!

Yes! Verloofd! Misschien al heel erg druk met de eerste voorbereidingen van jullie bruiloft. Maar dan, kom je al heel snel uit bij het samenstellen van jullie gastenlijst. Een hele uitdaging en dat weten wij als geen ander. Er zijn al heel snel twee vragen die hierin centraal staan: Wie nodigen wij uit om te komen genieten van onze bruiloft en wij nodigden wij niet uit. Dat is een keuze die je samen als bruidspaar moet maken. Een weddingplanner kan natuurlijk een hoop uit handen nemen maar dit is helaas een taak die ten all tijden bij het bruidspaar zelf komt te liggen. Yes we do kan je hierin hooguit adviseren en proberen je op de goede gedachten te zetten! No stress, samen komen we er echt wel aan uit. Bij het samenstellen van jullie gastenlijst zijn er een aantal elementen waar je misschien rekening mee kan houden en deze willen wij jullie uiteraard niet onthouden!

Hoeveel gasten nodig ik uit?

Jullie zullen je misschien wel afvragen waarom hiermee gestart wordt. Het aantal heeft toch niks te maken met wie er op de gastenlijst komt? Dit is misschien wel een van de belangrijkste vragen die jullie je als bruidspaar moeten afvragen. De hoeveelheid van jullie gasten is namelijk het begin punt van het samenstellen van de gastenlijst uiteindelijk. Wanneer je 100 gasten uitnodigt hoeven jullie misschien wat minder moeilijke keuzes te maken dan wanneer je maar 30 gasten uitnodigt. Misschien heeft de locatie die jullie op het oog hebben ook maar ruimte voor een bepaald aantal gasten. Dit is op voorhand natuurlijk wel handig om te weten wanneer je begint aan het maken van jullie gastenlijst. Een definitief aantal hoef je dan nog niet te weten maar een indicatie van het aantal gasten is altijd makkelijk om gerichter te kunnen zoeken.

bloggastenlijstklein.jpg
blog-gastenlijst-diner.jpg

Ga we onderscheid maken in dag- en avondgasten?

Het onderscheid in dag en avondgasten is ook een belangrijke factor bij het samenstellen van jullie gastenlijst. Wanneer je wel onderscheid maak in dag en avondgasten kun je ervoor kiezen om een deel van jullie gastenlijst wel uit te nodigen voor jullie feest maar niet voor jullie ceremonie en/of diner. Zo kunnen jullie ervoor kiezen om minder belangrijke gasten (misschien iets te oneerbiedig gezegd) enkel en alleen uit te nodigen voor jullie avondprogramma om zo jullie ceremonie intiem te houden. Voor sommige bruidsparen maakt dit onderscheid de keuze makkelijker en voor sommige alleen maar moeilijker. Onthoudt beide: ‘Het is jullie dag en jullie keuze!’

Waar moeten we nou echt op letten?

Dit vinden wij uiteraard ook lastig om te zeggen maar er zijn misschien een aantal vragen die jullie jezelf kunnen stellen bij het compleet maken van jullie gastenlijst. Het kan natuurlijk zo zijn dat een van jullie of misschien jullie beide wel een hele grote familie hebben. Ga je alle verre ooms en tantes dan ook uitnodigen of maak je hierin een onderscheid tussen de familie die dichtbij staat en jullie ook regelmatig zien en de familie die jullie eigenlijk nauwelijks spreken. Dit is uiteraard een beslissing die jullie samen, in goed overleg, het beste zelf kunnen maken zonder al te veel invloeden van buitenaf. Ditzelfde geldt misschien ook wel voor jullie collega’s. Ook dit is er eentje waar je samen een keuze in moet maken. Het kan natuurlijk zo zijn dat je helemaal geen collega’s wil uitnodigen. Dan is de keuze natuurlijk snel gemaakt;)

blog-gastenlijst-feest.jpg

Maak samen maar onafhankelijk van elkaar een eerste versie

Stap 1: maak samen maar onafhankelijk van elkaar beide een lijst van wie je wilt uitnodiging voor jullie bruiloft. Mocht je onderscheid maken tussen dag of avondgast is het handig om dit er ook bij te vermelden. Als laatste kan het soms verhelderend zijn om ook op te schrijven wat jullie relatie is tot deze gast. Denk aan vriend/vriendin, familie, collega, kennis. 

Stap 2: leg beide lijsten eens naast elkaar als jullie helemaal klaar zijn. Degene die jullie beiden op lijst hebben staan die mogen blijven staan en kunnen zo goed als zeker op de definitieve lijst! 

 Stap3: nu wordt het tijd om samen te “onderhandelen” over de twijfelgevallen. Dit zijn eigenlijk de gasten die de een wel op zijn lijstje heeft staan en de ander niet. Bedenk samen waarom je denkt dat je deze gasten moet uitnodigingen. Uiteraard is dit niet een keuze die je gelijk moet nemen. Twijfelen jullie nog? Slaap er dan een nachtje over en maak daarna de definitieve keuze.

TIP: Naast jullie gastenlijst zouden wij jullie zeker willen aanraden om ook een reserve lijst op te stellen. Met enige zekerheid kunnen wij wel zeggen dat het altijd gebeurt dat er gasten niet in de gelegenheid zijn om bij jullie bruiloft aanwezig te zijn. Wanneer dit het geval is kun je dan een beroep doen op jullie “reserve lijst”.

Wedding events

Logo-yeswedo-groen.png
Contactgegevens
  • Jan Teunisstraat 14, Oudenbosch
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • 085 301 92 21
  • Volg ons op Facebook
  • Volg ons op Instagram
  • Stel je vraag via Whatsapp