Hoe maak je nu de beste tafelschikking voor de bruiloft?

Wanneer jullie elkaar het ja-woord hebben gegeven en hebben geproost op jullie liefde maken jullie je klaar voor het diner. Meestal is dit een rustig moment waar ook de kans is om met jullie gasten te kletsen. Daarbij is het natuurlijk ook belangrijk dat de gasten zich vermaken tijdens het eten. Jullie kunnen besluiten om de gasten zelf een plek te laten kiezen, maar vaak is het handiger om een tafelschikking te maken voor jullie bruiloft. In deze blog nemen we jullie mee in het maken de beste tafelschikking.

Yes-we-do-diensten-styling2.jpg

Maak je eigen tafelschikking

Het maken van een goede tafelschikking kan soms best een gepuzzel zijn. Perfect zal hij misschien niet worden, maar wel zo fijn als een hoop gasten tevreden zijn over de zitplaats die voor hem of haar bedacht is. Om het puzzelen wat makkelijker is maken is het slim om echte kaartjes met namen te gebruiken. Met deze kaartjes kan je dan net zo lang schuiven tot jullie beide tevreden zijn. Voor het bepalen van de beste indeling raden we jullie aan goed te kijken naar de verschillende soorten gasten die zijn uitgenodigd. Houd bijvoorbeeld rekening met vriendengroepen die gezellig bij elkaar aan tafel willen zitten. Daarnaast kun je families bij elkaar houden of juist wat meer door elkaar indelen zodat ze elkaar beter kunnen leren kennen. Mocht je twijfelen dan kun je altijd met je ceremoniemeester overleggen.

Etiquette voor de tafelschikking

Officieel hoort het bruidspaar in het midden van de tafel te zitten. De bruid neemt dan aan de linker kant van de bruidegom plaats. Aan de andere kant van de bruidegom zit dan de moeder van de bruid. De vader van de bruidegom krijgt dan vervolgens een plekje naast de bruid. De moeder van de bruidegom en de vader van de bruid zitten dan aan de overkant van de tafel. Vind je het veel te ingewikkeld om je aan deze regeltjes te houden kan je er natuurlijk voor kiezen om een eigen indeling te maken en dit lekker op gevoel te doen.

blog-gastenlijst-diner.jpg
Home2.png

Naamkaartjes op jullie bruiloft

Hoe ga je de tafelschikking tijdens de bruiloft aan jullie kasten bekend maken. Om iedereen duidelijk te maken waar hij of zij zit, is het handig om gepersonaliseerde naamkaartjes te maken. Je kunt er dan bijvoorbeeld voor kiezen om naamkaartjes volledig in stijl van jullie bruiloft te ontwerpen. Je kan ook gewoon voor een simpele variant kiezen met een handgeschreven naam erop.

Wedding events

Logo-yeswedo-groen.png
Contactgegevens
  • Jan Teunisstraat 14, Oudenbosch
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • 085 301 92 21
  • Volg ons op Facebook
  • Volg ons op Instagram
  • Stel je vraag via Whatsapp